Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pukkelpop lost 31 Belgische namen

HASSELT - Zornik, De Mens, Gorki, Marco Z, Balthazar en Vive La Fête: het zijn maar enkele van de meer dan dertig Belgische namen die de organisatie van Pukkelpop vrijdag losliet.

Heel wat Belgisch muzikaal talent zal deze zomer op de podia van Pukkelpop staan. Vrijdag deelde de organisatie van Pukkelpop 31 namen mee die tussen 16 en 18 augustus in Kiewit de revue zullen passeren.

Dag 1

Op donderdag 16 augustus kleurt onder meer het gitaargeweld van Zornik en Steak Number Eight de Pukkelpop-affiche. Wie iets rustigere muziek genegen is, kan zijn hart donderdag ophalen bij de popsongs van Isbells en liefhebbers van elektronische muziek kunnen dat bij het Brusselse Great Mountain Fire.

'Anciëns' van de dag, zijn donderdag De Mens, de Vlaams-Brabantse rockgroep rond Frank Vanderlinden, en de Gentse elektropop van Vive La Fête.

Dag 2

Ook op vrijdag 17 augustus speelt een oude getrouwe: Gorki. Het zwaardere werk wordt op de tweede festivaldag onder meer verzorgd door Wallace Vanborn, met onder meer het Hagelands kwintet The Me In You als rustige tegenhanger van dienst.

Wie openstaat voor nieuwe ontdekkingen, kan best eens gaan kijken naar Gepetto & The Whales. Voor het eerst live op Pukkelpop staat bovendien het Brusselse dj-duo Sound Of Stereo.

Slotdag

Ook op zaterdag 18 augustus klinkt er behoorlijk zware muziek, onder meer met Alex Agnews metalformatie Diabolo Blvd.. In schil contrast zullen ook onder meer Marco Z en Flying Horseman op het podium klimmen

Ook SX en Amatorski doen het op de slotdag iets rustiger en Balthazar, Freaky Age en The Van Jets komen ten slotte exclusief nieuw materiaal voorstellen.

De lijst met alle 31 namen is te lezen op de website van Pukkelpop.

Bron ; http://www.nieuwsblad.be
 

Deel dit artikel